Met de huurwagen door Amerika

Met de huurwagen door Amerika

Deel dit artikel

Charlotte en haar man Tom hebben via Selectair een fly and drive gedaan door West-Amerika. In deze getuigenis vertelt Charlotte over haar reis en geeft ze tips voor een geslaagde vakantie in de Verenigde Staten.

De rondreis

We hebben een rondreis gemaakt met de huurwagen. Ons reiskantoor had de vluchten, de huurwagen en een aantal overnachtingen geregeld. De overige overnachtingen hebben we zelf vastgelegd. Na de landing in San Francisco en het ophalen van onze huurauto, reden we al een uurtje oostwaarts richting Yosemite National Park. Dit was het startpunt van onze roadtrip waarbij we een aantal nationale parken hebben bezocht als Yosemite, Sequioa National Park, Death Valley NP, Bryce Canyon NP,  Grand Canyon.

Waarom Amerika?

Het westen van Amerika stond al lang op mijn verlanglijstje en sinds onze citytrip naar New York in 2015 had ook Tom de smaak te  pakken. Het is een heel diverse reis: in drie weken tijd zie je zowel natuur, steden, woestijn, bergen als de kust. Mijn man en ik keken ervan op dat we zo overweldigd waren van de natuur. Normaal zijn wij niet zo’n natuurmensen maar hier hebben we echt genoten. We hadden spijt dat we niet meer tijd hadden uitgetrokken om Bryce Canyon en Zion National Park te bezoeken.
 

Rek genoeg tijd uit om de Nationale Parken te bezoeken!

Over de nationale parken

Je zou denken dat je al die nationale parken beu wordt op den duur, maar dat is niet zo. Elk park is anders. Yosemite is bijvoorbeeld heel groen. Je hebt er hoge bergen, mooie watervallen en de kans om onder andere beren te spotten (wij hebben er helaas geen gezien). Death Valley is dan weer puur woestijn, maar ook dat verveelt niet. Want achter elke hoek kreeg je een andere kleur van landschap. Sequoia National Park is gekend als thuis van ’s werelds grootste bomen.
 

De Grand Canyon per helicopter

Mijn persoonlijk hoogtepunt was toch de Grand Canyon. Zò groot en overweldigend, om stil van te worden. Een echte aanrader hier is een helikoptervlucht boven de Canyon. Bryce Canyon is kleiner dan de Grand Canyon en veel grilliger van landschap. Joshua Tree National Park, gelegen in de Mojave-woestijn, is gekend voor zijn typische “Joshua Trees” (een cactus-achtige plantensoort) en grote boulders (grote, vrij ronde rotsen).
 

Over de steden

Vanaf Bakersfield kwamen we na een lange rit via ondermeer Death Valley in Las Vegas aan. Na de rust en puurheid van de nationale parken voelde het daar toch net een beetje te veel aan als een mix tussen een pretpark en carnaval.
 

Los Angeles

Ook Los Angeles hebben we bezocht. Een verblijf van 2 dagen was hiervoor niet voldoende, gezien de uitgestrektheid van de stad en de aanzienlijke afstand tussen alle bezienswaardigheden. Reken erop dat je voor alle verplaatsingen de auto nodig hebt (inclusief prijzige parking fee en de nodige files). We hebben een halve dag in Santa Monica (inclusief een bezoek aan o.a. Venice Beach met een gehuurde fiets) gespendeerd en een korte hike (1,5u) naar het Hollywood Sign gedaan. Ook Hollywood Boulevard met o.a. het Hard Rock Café, de Walk of Fame en Grauman’s Chinese Theatre bezochtten we. Via Highway 1 reden we noordwaarts langs de kust richting San Francisco.

San Francisco

San Francisco is een meer “authentieke” stad met een eerder Europese sfeer. Een auto is niet echt nodig, aangezien het openbaar vervoer er betaalbaar en gebruiksvriendelijk is en er overal mogelijkheden zijn om fietsen te huren. Zo hebben we per fiets onder andere de Golden Gate Bridge en naburig stadje Sausalito bezocht. Een basisconditie is aan te raden, daar San Francisco vrij heuvelachtig is en steile hellingen geen uitzondering zijn.

Alcatraz

Ook een trip naar Alcatraz kan ik zeker aanbevelen. Een handige tip hierbij is om een zitje te boeken op één van de eerste boten ’s ochtends vroeg, zodat je op een rustig moment arriveert en het eiland nog niet overspoeld is door toeristen. Verder kan je in San Francisco Lombard Street bezoeken, er zijn verschillende strandjes en parken, en toffe winkels in de buurt van Union Square en Powell Street. Fisherman’s Warf is ook leuk. Dat is een oude zeeliedenbuurt die is uitgegroeid tot een toeristisch centrum. Je hebt er restaurantjes, straatartiesten en Pier 39 waar de zeeleeuwen zomaar in de jachthaven liggen. Maak ook zeker eens een ritje met de cable car, de laatste handbediende kabeltram die nog in gebruik is.
 

Monterey Bay

Net onder San Francisco ligt Monterey Bay. Een baai met allemaal mooie kuststadjes om te bezoeken. Je hebt de mogelijkheid om o.a. walvissen, dolfijnen en zeehonden te spotten op één van de vele whale watching tours. Enkele locals die we ter plaatse ontmoetten raadden ons aan om het Aquarium van Monterey te bezoeken (één van de grootste en drukst bezochte aquaria ter wereld) maar jammer genoeg ontbrak het ons aan tijd.

Tips van Charlotte

  • Boek zeker een helikoptervlucht boven Grand Canyon. Het is niet goedkoop, maar de moeite waard.
  • Koop een jaarpas voor de parken. Per National Park betaal je ongeveer $30. Voor $80 koop je een unlimited jaarpas waarmee je alle parken kan bezoeken. Zo bespaar je niet alleen geld maar ook tijd bij het binnenrijden van de parken. Wij hebben met onze pas maar liefst 8 parken gedaan.
  • Trek voldoende tijd uit om de nationale parken te bezoeken. Wij hadden gepland om Bryce Canyon en Zion National Park in één dag te bezoeken, maar dat was veel te kort. Probeer voor elk park zeker een dag te plannen.
  • Persoonlijk zou ik aanraden om niet alleen de viewpoints te bezoeken maar om de auto te parkeren en een korte of langere hike te doen. In elk park is minimum één Visitor Center waar de parkrangers met plezier info en tips geven omtrent de hike die bij jou past (lang/kort, makkelijk/moeilijk,...) en waar meestal ook winkel- of eetgelegenheden zijn. Eens in de natuur kan je genieten van de puurheid van het landschap. Op eigen tempo kan je het park verkennen zonder lastiggevallen te worden, zonder eetkraampjes en met een minimum aan afbakeningen. Langs de trails zijn zelfs geen vuilnisbakken, maar dat is ook niet nodig. Bijna iedereen is voldoende gedisciplineerd om het park achter te laten zoals je het hebt aangetroffen.
  • Een must-see in Page (nabij Lake Powell) is Horseshoe Bend, een hoefijzervormige meander van de Coloradorivier. Wandel naar rechts, weg van alle toeristen, waar je ongestoord kan genieten van de rondcirkelende vogels.

  • Als je van LA naar San Francisco wil rijden (of omgekeerd), plan je route dan via Highway One. Over kronkelende banen voert deze autoweg je langs de kustlijn voorbij schitterende view points, pittoreske stadjes (o.a. Santa Barbara en Morro Bay zijn een bezoekje waard), bezienswaardigheden zoals Big Sur en zelfs kolonies zeeolifanten.

Geïnspireerd?

Ben je geïnspieerd door het verhaal van Charlotte?
Wil je ook graag met de huurwagen door de Verenigde Staten trekken?
Neem dan gerust contact met ons op.
En misschien lezen we hier binnenkort wel jouw getuigenis?

Stéphanie helpt je graag verder
Stéphanie helpt je graag verder

Stéphanie helpt je graag verder

Selectair Vermeeren Travel

Heb je een vraag? Bel ons gerust even op of stuur ons een mailtje. Dan maken wij zo snel mogelijk werk van jouw aanvraag.

Marktstraat 89
8530 Harelbeke